Matrijzenmakerij

De matrijzenmakerij is het hart van het bedrijf. De voordelen van een 'In House Tool Room' zijn duidelijk.

Engineering

Hassal kan vertrekken vanaf een werktekening waarin alleen het onderdeel, of de samenstelling van verschillende onderdelen, beschreven wordt. Wij verzorgen de engineering van het geheel van onderdelen met betrekking tot gietwerk in samenwerking met de opdrachtgever om tot de meest economische oplossing te komen.

Aanmaak van matrijzen

De aanmaak van een matrijs in onze eigen matrijzenmakerij gebeurt in nauwe samenwerking met de opdrachtgever enerzijds en de mensen van de gieterij anderzijds. Wij beschikken over een 3D CAD-CAM systeem voor het ontwerp en productie van de matrijzen.
Klik hier voor enkele voorbeelden »
Wijzigingen en onderhoud kunnen snel en accuraat uitgevoerd worden met een minimum aan onderbreking van de productie.

Prototypes

Na voltooiing van de matrijs kunnen de eerste prototypes voorgelegd worden aan de opdrachtgever ter controle en goedkeuring. Nadien kan er gestart worden met de eigenlijke productie. Aangezien een matrijs een vast geheel vormt kunnen er geen fundamentele afwijkingen meer optreden in de maatgeving.

Seriegrootte

De seriegrootte wordt bepaald in samenwerking met de klant om tot de meest economische en best organisatorisch mogelijke oplossing te komen. Ofwel worden volledige gietingen geleverd, ofwel worden bepaalde onderdelen in stock gehouden en JIT geleverd. De seriegrootte situeert zich meestal tussen 100 en 20.000 stuks op jaarbasis.

Alle stappen van de productie, van matrijzenmakerij tot volledige afwerking, gebeuren onder onze controle.

martijzen